Dış Cephe Temizliği Kaç Ayda Bir Yapılmalıdır?
Dış cephe temizliği periyodu; daha küçük cepheye sahip olan binalar için 3, büyük cepheye sahip binalar için 6 ayda bir olmalıdır. Dış cephe temizliği özellikle yüksek katlı binalarda özenli ve dikkatli olunması gereken bir konu olduğundan, profesyonel bir firma ile anlaşılması gereklidir. Profesyonel firmalar tarafından özel sigortaları yapılmış olan temizlik personellerinin gerekli güvenlik önlemlerini alarak dış cephe temizliği yapması sağlanır. Profesyonel firmalar ile anlaşıldığında, birden fazla kişi planlı ve düzenli bir çalışma ile dış cephe temizliği yapar. Dış cephe temizliği ile binaların dışarıdan daha temiz ve düzenli gözükmesi sağlanır.
Dış Cephe Temizliği Kay Aylık Periyotlarda ve Ne Zaman Yapılmalıdır?
Dış cephe temizliğinin aralığı, binanın dış cephesinin büyüklüğüne göre belirlenmelidir. Çoğunlukla 3 ya da 6 aylık periyotlarda dış cephe temizliği yapılması tercih edilir. Dış cephe temizliği esnasında herhangi bir sorun yaşamamak için çoğu kurum tatil günlerinde temizliğin yapılmasını tercih eder. Ayrıca dış cephe temizliği için doğru zaman belirlenirken hava durumu da dikkate alınmalıdır. Dış cephe temizliği yapacak olan çalışanların iş güvenliğinin sağlanabilmesi, temizlenen dış cephenin daha uzun süre kirlenmeden idare edebilmesi için yağmurun ve havanın aşırı sıcak olmadığı hava şartlarında dış cephe temizliği yapılmalıdır.
Dış Cephe Temizliğinin Önemi Nedir?
Dış cephe temizliğinin gerekliliği göz önüne alındığında; binaların dışarıdan bakıldığında kusursuz bir görünüm elde edebilmeleri için dış cephe temizliğinin belirli periyotlarda yapılması gereklidir. Özellikle kurumsal firmaların kurumsal kimliklerini zedelememesi için binalarının dışarıdan şık ve temiz görünmesine özen göstermeleri ve belirli periyotlarda dış cephe temizliği yaptırmaları gereklidir.
Dış cephe temizliği neden yapılır? Bilgilerine de bakabilirsiniz.
Dış Cephe Temizliği Nasıl Gerçekleştirilir?
Dış cephe temizliği yapmak için öncelikle profesyonel bir firma ile anlaşılması gereklidir. Anlaşılan firmanın ekipleri tarafından temizlenecek alana keşif yapılır. Dış cephedeki kirin nedeni, bu kiri temizlemek için gerekli temizlik malzemeleri ve ekipmanlar temizlik ekipleri tarafından belirlenir. Dış cephenin yüksekliğine göre temizlik ekiplerinin yetişebilmesi için uygun boyutta vinç kullanılır. Temizlik ekiplerinin yetişmesinin sıkıntı olacağı alanlar için ise camları silmek için iskele kurulur.
Dış cephenin camlarının özelliğine göre temizlik malzemesi belirlenmesi gereklidir. Camların özelliklerine uygun temizlik ürünleri kullanıldığında hem dış cephenin daha uzun süre temiz kalabilmesi sağlanır hem de camların lekelenmesinin ya da çizilmesinin önüne geçilir. Dış cephe temizliği özen gerektirdiği için temizlik ürünleri kullanılırken doğru miktarlarda kullanılmalıdır. Aksi takdirde temizlikten sonra dış cephe camları istendiği gibi temiz gözükmez. Kolay toz toplayan ve çabuk kirlenen bölgeler oldukları ile temizlendikten sonra kirlenmeyi erteleyen ve camın uzun süre canlı kalmasını sağlayan malzemeler tercih edilmelidir.
Dış Cephe Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Dış cephe temizliğinde önemli noktalar aşağıda verilmiştir:
- Güvenlik önlemlerinin alınması gereklidir. Dış cephe temizliğinde geçmişte çok fazla ölüm yaşandığı için çalışanlarının güvenliğini önemseyen firmalar ile anlaşılmalıdır.
- Dış cephe temizliğinde kullanılan su miktarı aşırı olmamalıdır. Kullanılan temizlik malzemelerini temizleyecek kadar su kullanılması ve sonrasında dış cephenin iyice silinmesi gereklidir.
- Dış cepheyi silerken temizlik malzemelerini sulandırmadan kuru şekilde silinmemelidir.
- Dış cephe silindikten sonra eğer kurulanmazsa, su lekeleri meydana gelir.
- Her cam malzemesine her kimyasal temizlik maddesi uygulanmaz. Bu yüzden dış cephenin zedelenmesine engel olacak solüsyon içerikli deterjanlar tercih edilmelidir.
- Büyük binaların dış cephe temizliği yapılırken evdeki cam temizliğinde kullanılan malzemeler yeterli olmayabilir. Bunun için endüstriyel olarak üretilen temizlik malzemeleri tercih edilmelidir.